Att arbeta med bilförsäljning

Om man har en bilverkstad är det inte alls ovanligt att man också säljer bilar. Det kan antingen handla om att man också specialiserar sig på att sälja bilar, eller så kommer det in reparationsobjekt som kunden sedan inte har råd att betala. Då kan det vara så att kunden istället skriver över bilen på verkstaden, som istället säljer den.

 

De mest omtyckta bilmodellerna

Man kan inte komma ifrån att personbilar av de flesta modeller är populära. Vilken modell en viss kund är ute efter beror dock på dennes ekonomi och vad denne behöver bilen till. En kund som bara kör bil i stan och som inte handlar stora saker eller behöver dra tung last klarar sig ofta med en lite mindre bil. Ska man däremot köra i skogen, dra tunga släp eller transportera större saker i bilen behövs en kombi, kanske till och med en större SUV som tar sig fram även om vägen är lite sämre. Om man riktar in sig på att sälja bilar som den största delen av inkomsten kan det vara bra att ha bilar av flera olika modeller att erbjuda sina kunder.

Möjlighet att sälja andra typer av fordon

Det är inte alla som kan eller får köra bil. Även mopeder är en fordonsvariant som ofta är mycket populära. Hos vassla.com finns eldrivna mopeder som också kan vara ett bra alternativ till bensindrivna varianter.

Göra bilarna iordning för försäljning

Innan en bil ska säljas är det bra att tänka på att göra den iordning ordentligt. Om man inte gör det riskerar man att få en betydligt lägre summa för bilen. En bil som är rekonditionerad, besiktigad och reparerad säljer betydligt bättre än en bil som har fel eller som inte alls är städad.

Ibland kan det vara så att man får in en bil som inte är värd några större summor. Då kan det ibland vara bättre

att sätta ut bilen lite billigare och inte göra något mer åt den. Då kan köparen välja att besiktiga bilen under provkörning, eller att helt enkelt köpa bilen i det skick den är i.

Sätta rätt pris

När man arbetar med att sälja bilar kan det vara lite svårt att sätta rätt priser på bilarna om man inte vet exakt vad man gör. Ibland kan man sätta ett pris men sedan får man helt enkelt vara beredd på att en och annan kund kan vilja pruta ner priset.

Om en tvist uppstår

Ibland kan det hända att det finns fel på bilen som inte upptäcks innan den säljs. Dock kan en kund upptäcka felen och om man som bilförsäljare inte håller med om att felen är något firman borde känt till kan en tvist uppstå. Det kan vara en dyr och tidskrävande process. Ibland är det dock värt att gå igenom den.