Tips när du ska köpa bil

Bilintresse varierar förstås från person till person och det här avspeglas bland annat på val av bil när det är dags för ett köp eller byte. För somliga är bilen enbart ett transportmedel för sträckan A till B, medan andra verkligen njuter av sin bilkörning och roar sig med att spendera timmar att bläddra i bilmodellernas broschyrer. Bilspekulanten har det inte helt lätt; utbudet av bilar är mycket stort och till att börja med ska du förstås välja om du ska satsa på en helt ny bil eller en begagnad. Hur ska du tänka när du ska köpa bil? Här nedan ger vi dig några användbara tips.

Kom fram till vad du vill ha

Precis som när du ska sälja en bil, innebär ett bilköp mycket att tänka på. Det är svårt att komma så långt som till ett fullbordat bilköp innan du bestämt dig för vad det är du behöver. Hur ser dina behov ut? Det här styr bland annat storleken på bilen, exempelvis om det räcker med en sedan-modell eller om du bör satsa på en kombi. För familjen med små barn är det här grundläggande valet inte så svårt: en kombi är rimligen det som gäller. Finns inga barn med i bilden kan en kombi fortfarande vara rätt val, exempelvis om du ofta kör runt på skrymmande saker i bilen och därmed behöver mycket plats. Består familjen av 1 eller 2 vuxna och lasten oftast begränsar sig till ett par matkassar från matbutiken, finns antagligen ingen anledning att välja en kombi. I det fallet räcker säkerligen en sedan, eller en så kallad halvkombi-modell.

En aspekt här är dock andrahandsvärdet. En kombi har som regel ett högre andrahandsvärde på marknaden, så har du tänkt byta bil igen om några år är det här väl värt att tänka på. För ett stort utbud när det börjar bli dags att köpa bil besöker du med fördel Riddermark Bil, som gärna hjälper dig att hitta rätt baserat på dina behov.

Viktigt att jämföra

Eftersom det finns så mycket att välja bland på marknaden, både vad gäller nya och begagnade bilar, är det viktigt att jämföra noggrant. När du väl bestämt dig för en eller ett par olika bilmodeller gör du därför klokast i att jämföra både priser och utförande. Det här är förstås särskilt viktigt om du ska köpa en begagnad bil, där skicket på bilen har stor betydelse. Ta god tid på dig och provkör många bilar innan du bestämmer dig. Jämför också olika erbjudanden som finns på nya lagerbilar. Här kan det finnas stora variationer vad gäller utrustningsnivå med mera; ibland kan du få med kompletta vinterhjul och attraktiva utrustningspaket som sätter guldkant på bilköpet.