Deltävlingar inför Eurovision Song Contest

Snart är det dags för evenemanget som är årets höjdpunkt för många: Eurovision Song Contest. Deltävlingarna här i Sverige börjar redan i februari. Förberedelserna i de städer runtom i landet som ska vara värdar för Melodifestivalen 2018 har förstås pågått i flera månader redan. Turnén håller deltävlingar i olika städer varje år. Det är numera en etablerad tradition som pågått i över femton år. Det finns fortfarande städer som ännu inte stått som värd för evenemanget och en av dem som aldrig varit med förut är Kristianstad. Tävlingen är uppdelad i sex moment. Först går fyra deltävlingar av stapeln. Sedan är det dags för andra chansen, som är ett uppsamlingsheat för de bidrag som inte gick vidare till final i de fyra deltävlingarna. Här får de en andra chans att ta sig till finalen. Till sist är det dags för sluttävlingen som går av stapeln i Friends Arena i Stockholm.

Värdarna för Melodifestivalen 2018

Det är som vanligt sex städer som är värd 2018 för årets olika deltävlingar. Först ut är Karlstad. Därpå följer

Göteborg. Malmö, Örnsköldsvik och Kristianstad. Finalen hålls i Stockholm den 10 mars. Kristianstad är debutant i sammanhanget och får äran att hålla i Andra chansen. Karlstad står värd för fjärde gången och det är där startskottet går för årets tävling. Totalt 28 bidrag tävlar i deltävlingarna. Det är tittarna som avgör vem som ska gå vidare till finalen. Väl där är det sedan jurygrupper tillsammans med tittarna som kommer att rösta fram det bidrag som ska vara med i Eurovision Song Contest 2018. Programledare för årets upplaga av Melodifestivalen är David Lindgren, som vann tittarnas hjärtan när han tillsammans med Clara Henry och Hasse Andersson höll i tävlingarna året innan. För regin av festivalen står Sunil Munshi. Han har tidigare regisserat bland annat Magnus Ugglas show “Hallå!” som varit en stor succé. Han har även regisserat flera hyllade teateruppsättningar. Att det här blir en minnesvärd melodifestival, råder det nog ingen tvekan om.

Njut av deltävlingarna på plats

Det finns de som är så stora fans av Melodifestivalen att de åker till samtliga städer för att se deltävlingarna. Det är såklart ett äventyr i sig och det är en fantastisk upplevelse att få vara på plats och se de påkostade evenemangen. År 2018 kan man dessutom uppleva vitt skilda delar av vårt land i och med tävlingarna; från Örnsköldsvik i norr till Malmö i söder. Bara det kan vara värt att resa iväg varje veckoslut till aktuell stad för att se evenemanget. Att bila är ett trevligt sätt att ta sig runt och du kan beundra landskapet och se hur det förändras, allt eftersom du byter landsdel. Funderar du för tillfället på att ändå köpa en ny bil, oavsett om det blir av att köra till deltävlingarna eller inte, så är det just nu bra ränta på billån hos Sambla. Det kan vara ett ypperligt tillfälle att uppgradera din bil och sedan fira med att åka på utflykter till Melodifestivalen.