Frihet att köra bil

Ända sedan bilen uppfanns har den varit en klar favorit för de som hade råd att köpa en. Idag är bilen för många en förutsättning för att kunna leva och bo på landsbygden samt i många delar av vårt avlånga land med sämre tillgång till kollektivtrafik än storstadsregionerna. Att köra en egen bil är en stor frihet även för många människor som bor i storstäderna. Trots god kollektivtrafik kan avstånden vara långa från bostad till arbetsplats och det kan bli besvärligt med byten som inte matchar tidsmässigt.

Bilen uppskattas av allt fler och bilförsäljningen har varit mycket framgångsrik ända sedan efterkrigstiden i Sverige. Bilen ger människor frihet och flexibilitet och det är fel att säga att bilen inte är nödvändig för människor. Givetvis behöver resor och transporter utvecklas och det finns inget negativt med utbyggd kollektivtrafik. Framtidens bilar kommer att vara miljövänligare, tystare och förhoppningsvis säkrare och det kommer att bli enkelt för personbilar att samexistera med all annan trafik.

Den frihet och flexibilitet som bilen ger är helt utan konkurrens. För att kunna köra en bil måste föraren ha ett körkort. Ett smidigt och enkelt sätt att skaffa sig ett körkort är exempelvis via My Driving Academy som är en bra Körskola i Göteborg för alla som vill skaffa sig ett körkort. Körskolan, My Driving Academy, erbjuder kurser online och betalning med Klarna. Här finns möjlighet att bygga ett eget körkortspaket samt boka i deras app. De erbjuder möjlighet till avbetalning, körkortsteori online, samt även hjälp för den som övningskör privat.

Det finns ingen övre åldersgräns för att skaffa körkort och många äldre har skaffat sig sitt körkort i sen ålder på grund av olika omständigheter. Vad de upptäckte var att körkortet ger frihet , något som de inte tidigare upplevt. Det kan ha varit maken som körde bilen tidigare men som inte längre kan köra bil. Många äldre kvinnor som skaffat körkort har upptäckt den frihetskänsla som bilen ger. Att kunna ge sig av när som helst för att exempelvis besöka barn och barnbarn eller köra till affären när lusten faller på är oslagbart.

Bilen kommer alltid att finnas redo att transportera sin förare till en önskad destination. Att när som helst kunna ge sig ut på en bilsemester eller en helgutflykt ökar bilägares kärlek till den frihet som den egna bilen ger. Bilen är för många en frizon där de kan slappna av och vara sig själva utan påverkan från andra. Det är en av de största anledningarna till att samåkning inte blivit särskilt populärt eftersom man då måste ta hänsyn till andra personers behov och tider. Samåkning sker dessutom regelbundet vilket många motsätter sig. Självklart ger många skjuts till vänner och bekanta då och då men inte varje dag.

Bilen betyder mycket för människor men betyder nästan allt för funktionshindrade. Bilen betyder frihet och livskvalitet och är det instrument som bryter ofrivillig och påtvingad isolering. Funktionshindrade behöver vanligtvis anpassa bilen för att kunna köra den och det finns företag som specialiserar sig på detta. Majoriteten av rullstolsbundna personer med ryggmärgsskador vittnade om att bilen gav dem stärkt självkänsla, bidrar till oberoende och ger en känsla av frihet. När de kör känner de att de är en av alla andra förare på vägen, på samma villkor som alla andra.