Styla bilen inför försäljningen

Ska du sälja bilen? Då kan det vara riktigt smart att styla bilen inför försäljningen.

Styla bilen

När du ska sälja din bil är första intrycket väldigt viktigt. När den blivande kunden ser din bil stå på din uppfart så kommer personen troligtvis inom ett par sekunder ha gjort sitt val. När vi träffar en ny person eller ser att objekt som vi vill köpa gör vi ofta ett omedvetet val inom ett par sekunder. Gillar vi det som vi ser eller inte. I alla fall om det inte är pengarna som helt och hållet styr. Därför kan det vara klokt att låta din bil göra ett riktigt snyggt första intryck. Då kommer du både få bättre betalt och göra en snabbare affär. Vad ska du då satsa på när du stylar bilen inför försäljningen? Först och främst ska du köpa ett par extraljus. Extraljusen syns tydligt vid första ögonkast och uppskattas av alla. Ett par nya snygga extraljus gör att hela bilen ser säkrare ut. Säljer du en transportbil kan du också sätta på arbetsbelysning. Det är särskilt smart om du ska sälja en arbetstransportbil. Du hittar både arbetsbelysning och extraljus hos Transportstyling.se som har allt du behöver för din bil eller transportbil, från varningsljus och backkamerasystem till huvskydd, lastskydd och hundgaller. De säljer tillbehör till alla vanliga bilmärken: från Volvo och BMW till Tesla, Toyota och Volkswagen.

Städa och fixa

Förutom att sätta på extraljus och verkligen kolla över bilen, så är det smart att göra bilen riktigt fin. Om du har haft djur i bilen kan du behöva lämna in den för professionell rengörning. Hundhår kan verkligen vara svåra att få bort. Djurhår kan också tränga sig in i sätet och mellan sätena. Detsamma gäller om du har kört katt eller mycket hästsaker i bilen. I annat fall kan du dammsuga och rengöra bilen själv. Det är också smart att polera upp bilen så att den skiner och ser snygg ut. Leta även fram eventuella orginalfälgar och sätt på dem. Glöm inte att putsa fälgarna. Det är också klokt att rulla fram vinter/sommardäck så att kunden omgående ser dem. Om kunden måste vänta på att du ska hämta däcken från ett förråd, så kan du rent av missa affären. Privatpersoner föredrar att köpa bilar där sommar/vinterdäck också ingår.

Sälja bilen privat eller till bilföretag?

De flesta säljer sin privatbil privat. Den stora fördelen med att sälja bilen privat är att du ofta får ut mer för bilen. Dock behöver du lägga tid på försäljning, att kunder hör av sig, vill titta på den och sedan kanske ändå inte vill köpa bilen. Har du tidsbrist kan det faktiskt vara smartare att sälja bilen till ett bilföretag. När du säljer bilen till ett bilföretag går det mycket snabbare, och du kan ju också byta in din gamla bil mot en annan bil. Men du förlorar ofta ekonomiskt på affären då bilföretagen vanligtvis köper bilar till ett billigare pris än privatpersoner.