Så lämnas ett bidrag till Eurovision Song Contest

Som säkert alla förstår så är det inte bara att komma upp med en sång och vara den som får delta i Eurovision Song Contest. Här handlar det om en mycket lång väg att gå och många hinder i vägen för att överhuvudtaget vara den som kommer fram med ett bidrag till den svenska gruppen i det som kallas för Melodifestivalen. För att överhuvudtaget komma med i denna så kommer det att behövas ett bra bidrag som innan går igenom många tester, för att sedan bli ett av de som får vara med i detta program. För att göra det hela lite svårare än vad det tidigare var, så har Melodifestivalen numera delats upp i olika grupper.

Här sker det då olika deltävlingar där naturligtvis flera bidrag än tidigare har chansen att få vara med, men de kommer också att vara de som sållas ut på en mycket tidig nivå. Efter att de sållats ut i form av röstning av det svenska folket, så kommer det slutligen att vara en sista-chansen-tävling. Här kan alla de som gått till denna grupp få en chans till att komma med i finalen, vilket gör att de fortfarande har en chans att bli det bidrag som skickas till den stora europeiska tävlingen.
När allt är klart brukar det vara 12 bidrag som återstår i den svenska Melodifestivalen, och detta är då den slutliga finalen som går. Här ska det svenska folket då välja sin favorit som de vill skicka till den stora tävlingen, och tror har chansen att vara den som vinner den sjunde svenska förstaplatsen. När ett bidrag vunnit så kommer då detta att skickas till den stora tävlingen.
Den stora tävlingen går av stapeln samma månad varje år och är något som är mycket prestigefyllt. Naturligtvis är detta precis som det ska vara, då denna eller dessa artister representerar sitt land. Här har de gått den långa vägen för att komma hit, och det finns igen annan väg att gå. Detta är en tävling som ligger det svenska folket varmt om hjärtat och som ingen vill riskera att fuska till sig placeringar i, vilket kan leda till stort buller och bång och egentligen sänka en artist som tidigare varit populär.